Nalçik, New Jersey, Afula, İstanbul'daki konut emlak fiyatları

 


Çerkeslerin yaşadığı bazı ülkelerde bir metrekare konut emlakının (ev ve apartman) ortalama fiyatını sunuyoruz. Bilgilerin bir kısmı çeşitli web sitelerinde satışa sunulan konutlar üzerinden yaptığımız hesaplamalara, bir kısmı da emlak istatistikleri alanında çalışan web sitelerinden topladığımız bilgilere dayanmaktadır.

New Jersey - Amerika Birleşik Devletleri



New Jersey eyaletindeki konut binalarının (ev ve apartman) ortalama fiyatlarını, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gayrimenkul alım satımıyla ilgilenen Redfin web sitesinden aldık. Web sitesinin istatistiklerine göre, New Jersey eyaletinde bir apartmanın bir metrekaresinin ortalama fiyatı 3420 dolardır. Eyalet genelinde şehirlerde konut fiyatlarında önemli farklılıklar bulunmaktadır. Hoboken şehrini ele alırsak, bir metrekarenin ortalama fiyatı 8.950 dolar, Newark şehrini ele alırsak ise bir metrekarenin ortalama fiyatı 2.650 dolar.

Çerkes örgütlerinin tahminlerine göre, New Jersey eyaletinde 15 binden fazla Çerkes yaşıyor.

Afula - İsrail



Afula, İsrail'in kuzeyinde bir şehir. Şehirde çok az Çerkes yaşıyor, ancak Kfar Kama Çerkes köyüne yirmi kilometre uzaklıkta.

Afula'daki Konut emlak fiyatlarını, İsrail Devleti'ndeki konut fiyatları hakkında bilgi sağlayan madadirot web sitesinden aldık.

Madadirot'un bilgilerine göre, Afula şehrinde toplam 68.620 kişi yaşıyor. Şehirde son 12 ayda satılan daire ve konut sayısı 766'dır. Şu anda satışa sunulan daire ve konut sayısı 965'tir.

Şehirde bir dairenin ortalama fiyatı 1.195.000 NIS (322.970 dolar), metrekare başına ortalama fiyat ise 11.841 NIS'dir (3200 dolar).

İstanbul - Türkiye



Dünya genelinde farklı ülkelerdeki daire-ev fiyatlarını inceleyen endeksa internet sitesinden İstanbul şehrindeki ortalama konut fiyatlarını aldık. Web sitesine göre İstanbul şehrinde bir metrekare konutun ortalama fiyatı 1235 dolardır. İstanbul çok büyük bir şehirdir ve şehrin farklı mahallelerindeki daire-ev fiyatlarında önemli farklılıklar vardır. Bazı mahallelerde bir metrekare konut fiyatı 3500 dolara kadar çıkabilirken, diğer mahallelerde metrekare fiyatı bin doların altına düşebilir.

Çerkes örgütlerinin tahminlerine göre İstanbul'da yarım milyondan fazla Çerkes yaşıyor.

Nalçik - Kabardey-Balkar



Nalçik şehrindeki konut emlak fiyatlarıyla ilgili bilgileri AdygEmlak web sitemizden ve Rusya Federasyonu'nda faaliyet gösteren büyük emlak web sitelerinden aldık.

Nalçik'te bir apartmanın metrekare fiyatı ortalama 88.650 ruble (996 $).

Nalçik - Kabardey-Balkar Cumhuriyeti'nin başkenti. Nüfusu 250 binin üzerinde. Şehrin sakinlerinin yüzde 55'i Çerkes.

Bu fiyatlar 5 Eylül 2024 tarihinde güncellenmiş olup, söz konusu tarihte bir doların fiyatı 88,92 ruble idi.




Yorumlar