Guzeripl - Kafkasya'nın Adıge Cumhuriyeti'nde Güzel Bir Köy

 

Fotoğraf: Vitaly Timkiv / RIA Novosti

Guzeripl köyü, Maykop ilçesinin dağlık bölgesindeki en güzel köylerden biridir - Adıge Cumhuriyeti (Kafkasya). Guzeripl, "Bilgi edinmek için baktığınız yer" anlamına gelen bir Çerkes (Adıge) adıdır.

Köy, başkent Maykop'a 82 km uzaklıkta, Shhaguashe (Bilaya) nehrinin sol kıyısındaki dağlık bir ormanlık alanda yer almaktadır. Köy, deniz seviyesinden 700 m yüksekliktedir. Nüfusu yaklaşık 150 kişidir.

Bu köy, Kafkasya Doğa Koruma Alanı'nın ıssız alanlarından önce Shhguashe Nehri (Bilaya) vadisindeki son yerleşim yeridir. Köy, Khimishki köyünden, Dakh köyünden (Dukhovskaya) ve Khajukh köyünden (Kamnomostsky) geçen asfalt bir yolla Maykop'a bağlanıyor. Maykop'a günlük otobüs seferleri var.

Birçok gezgin, büyüleyici ve güzel doğayı görmek için Guzeripl'e geliyor. Köyde kırsal oteller, bir müze ve tabii ki Kafkas Doğa Koruma Alanı var.

Guzeripl, Kafkas Doğa Koruma Alanı'nın yanında yer aldığı ve dağlarla çevrili dar bir vadide bulunduğu için inşaat için arazi parselleri açısından sınırlıdır.

Rusya Federasyonu'ndaki en büyük gayrimenkul sitelerinde yaptığımız kontrolde, Guzeripl köyünde arsa satışı için tekliflerin bulunduğu bir site bulduk. Itagi web sitesinde, 2 arsa satılık olarak sunuluyor. Birincisi 1000 metrekare için 10.500.000 ruble (114.628 $) fiyat, ikincisi ise 400 metrekare için 5.200.000 ruble (56.768 $) fiyat. 26 Ağustos'ta bir doların fiyatı 91.60 ruble idi.



Yorumlar