Gayrimenkulün kadastro değeri (fiyatı) nasıl bulunur

 


Kadastro değeri nedir?

Kadastro değeri, devletin gayrimenkulünüzü değerlendirdiği para miktarıdır. Gayrimenkulün kadastro değeriyle ilgili bilgiler devlet gayrimenkul sicilinde yer almaktadır.

Kadastro değeri neyi etkiler?

Vatandaşların gayrimenkul değerlendirmesinin sonucunu bilmeleri önemlidir, çünkü kadastro değeri alım satım işlemlerinde vergilendirmeyi etkiler ve aynı zamanda bir vergi tabanı görevi görür. Rusya Federasyonu Vergi Kanunu'nda yer almaktadır. Ayrıca, kadastro değeri noter ücretinin miktarını etkiler. Noter onayı gerektiren tüm gayrimenkul işlemleri yalnızca devletin mülk değerleme belgesi ile gerçekleştirilir.

Gayrimenkulün kadastro değeri nasıl hesaplanır?

Maliyet hesaplanırken aşağıdakiler dikkate alınır:

Mülkün yeri ve amacı (konut - konut dışı, kat, alan, ilçe, mahalle);

yapının yaşı ve neyden yapıldığı;

Arazi kategorisi (arazi alanlarından bahsederken);

Nesnenin fiyatını belirleyen göstergeler ve diğer özellikler.

Kadastro değeri nasıl bulunur?

Devlet mülkiyet haklarının tescili belgesinde belirtilen mülkün adresine veya tescil numarasına sahip olduğunuzda (kadastro numarası). Kadastro değerini Rosreestr web sitesinde öğrenebilirsiniz.

Bilgi ücretsizdir ve oldukça hızlı bir şekilde elde edilebilir. Bunu yapmak için rosreestr.gov.ru portalına gidin ve gayrimenkul mülkleri için çevrimiçi bilgi hizmetini seçin. Özel bir alana kadastro numarasını veya mülkün adresini girin - arama, bunun için amaçlanan kriterlerden birine göre gerçekleştirilir. Bilgiler, en son veritabanı güncellemesi sırasında görüntülenecektir.

Belirli bir tarih için kadastro değerlemesine ihtiyacınız varsa veya elinizde resmi bir onay almak istiyorsanız, ülkenin Birleşik Tapu Sicili'ne şahsen başvurmanız daha iyi olacaktır.




Yorumlar